Invalkracht gevraagd! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Hanneke Dalen - WaarBenJij.nu Invalkracht gevraagd! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Hanneke Dalen - WaarBenJij.nu

Invalkracht gevraagd!

Door: Hanneke

Blijf op de hoogte en volg Hanneke

01 Maart 2011 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hallo lieve mensen!

Ontzettend bedankt weer voor jullie leuke reacties. Ik vind het heel fijn om die te lezen. Soms lees ik ze wel 3 keer over haha.
Het weekend was weer helemaal top. Ik wil jullie graag vertellen wat ik heb gedaan. En nee, jullie moeten niet alleen maar denken dat ik alleen maar aan het vakantie vieren ben hoor! haha... En als ik van ma tot wo voor de klas sta, is dat ook ontzettend leuk!!

Vrijdag 25 februari
Marinne en ik zijn naar ‘Home affairs’ gegaan in Kaapstad om ons visum te verlengen. Je mag namelijk maar 90 dagen in Zuid-Afrika verblijven. En aangezien we er langer zijn, moeten we onze ‘permit’ verlengen. Dit kost 425R. Dat is ongeveer 42 euro. We hoorden dat we ook naar Wijnberg konden, omdat dit dichterbij is dan Kaapstad centrum. Nou, dus wij met al onze papieren en benodigdheden (jaja, ook hier een en al rompslomp...) naar Wijnberg met de taxi. Komen we daar aan. Zegt de bali medewerker dat we naar het centrum moeten omdat het in Wijnberg niet mogelijk is om het visum te verlengen! Dus wij balen, want ja... Ze zeggen dat je er HEEL vroeg moet zijn, anders kun je de hele dag in de rij staan! Nou en als wij zien hoe sloom de mensen hier van alles regelen kunnen we ons dat heel goed voorstellen! OVERAL moet je wachten. Eigenlijk ook wel weer chill. Maar als je snel iets wilt regelen kan dat echt niet! Het gaat echt op zn luie dakje... Dus wij maar naar Kaapstad. Daar aangekomem blijkt het allemaal nog wel mee te vallen met de lange wachtrijen. Waarschijnlijk een goede dag gekozen! Naar onze paspoorten werd niet eens gevraagd. Alleen maar de kopies. Echt heel appart... Na een formulier te hebben ingevuld was het in orde en nu moeten we wachten totdat we een sms krijgen waarin staat dat we ons visum op kunnen halen. Daar zal wel een tijd(je) overheen gaan.....

Zaterdag 26 februari
Vandaag was een heerlijke stranddag. We zijn weer naar Campsbay geweest, omdat we dit een fijn strand vinden met een gezellige boulevard. Toen we ons ingesmeerd hadden en klaar waren voor de Afrikaanse zon die ons huidje lekker bruin kan maken, werden we steeds maar weer gevraagd door koopmannen/vrouwen om hun waar te kopen. Ice creams, cold drinks maar ook speelgoed en sieraden kun je kopen op het strand. Ze komen gewoon bij de handdoek staan en vragen of je niet even wil kijken naar de prachtige spullen. Uiteindelijk kon ik het niet laten om een zonnehoed te kopen van een Afrikaanse vrouw. Toch wel handig als je de zon in je gezicht een beetje zat bent...
Na de stranddag hebben we lekker gegeten en een cocktailtje gedronken aan de gezellige boulevard.

Zondag 27 februari
We werden (een half uur later dan afgesproken) opgehaald door Gary en zijn zoon om weer te cruisen met de pick up. Melissa had helaas hele erge hoofdpijn en bleef daarom thuis. Met zn drieen achterin de pick up met dat windje door je haar en de zon erbij is echt fantastisch! Gary nam ons mee naar Houtbay. Een soort haventje met een aantal winkeltjes. Opeens zag ik een zeehond! Niet in het water... Nee! Een man had hem gevangen en op het droge gelegd. En natuurlijk moet je eerst betalen voor je er een foto van mag maken... Ik heb uiteraard stiekem een foto gemaakt.... (zie foto's).
Na Houtbay zijn we naar Lanando gegaan. Alweer zo'n prachtig strand. Ideaal voor surfers! En dat hebben we gezien... We keken onze ogen uit naar de kunsten op het water. Echt heel gaaf om te zien! Maar... Het bordje dat naast het strand staat beloofd niet veel goeds: ook hier zijn haaien!!! Je wordt er echt voor gewaarschuwd.. Maargoed, we hebben hier al met veel mensen over gesproken en zij maken zich niet zo druk want er wordt bijna nooit iemand aangevallen. Maar toch griezel ik ervan!
Na Lanando ging de tocht verder naar Waterfront. Vanaf dit plaatsje kun je de boot nemen naar Robben Eiland. Melissa en Jantien gaan dit waarschijnlijk zaterdag doen, maar Marinne en ik hebben dan 'Funwalk' op stage (een soort sponserloop om geld op te halen voor de school met allerlei activiteiten eromheen). Maar pp&mm, ik ga zeker met jullie naar Robben Eiland hoor!
Waterfront is verder echt een plek voor toeristen. Het ziet er heel mooi uit en je ziet de duurste auto's geparkeerd staan.

Maandag 28 februari
Ja hoor... Welkom op de Afrikaanse school! Een leerkracht was ziek en Marinne en ik werden gevraagd om samen in grade 4F les te geven (Marinne haar stageklas). 'Euh... Okay!' zeiden we.. En we keken elkaar aan van ja dat kunnen we wel! Maar.. Wat gek! In Nederland zou dit nooit gebeuren! En maar goed ook, want je kunt niet zomaar iemand voor de klas zetten als je die persoon niet eens goed kent en al helemaal niet als die geen diploma heeft en al helemaaaaaaal niet als de taal ook nog is moeilijk is waar in lesgegeven moet worden! Maar oke.... Als er geen invalkrachten zijn doen we het wel! Natuurlijk ook wel heel leuk!
Er lag (uiteraard..) helemaal geen groepsmap en er was geen rooster, dus we moesten maar gewoon ter plekke bedenken wat we gingen doen met de kinderen! Gelukkig had ik een paar rekenspelletjes bij me dus hadden we al een rekenles over de tafels... En aangezien ze de tafels op 9jarige leeftijd nog niet eens kennen was dit zeer de moeite waard! Ook hebben we Afrikaans gedaan. Afrikaans geven is niet echt moeilijk want dat lijkt zoveel op onze taal.. En het ging over lichaamsdelen dus hebben we ze het liedje 'hoofd, schouders, knie en teen aangeleerd! haha geinig! En nog een spel gedaan als: 'Raak met je regterhand je groot too'
Het was een onverwacht leuke, interessante, leerzame maar zeer zware stagedag! Helemaal kapot....!

Nou ik maak er een einde aan. Ga nu de foto's uploaden!

X

Hanneke

• 01 Maart 2011 - 15:22

Ester En Marieke:

Dag Hanneke,

Leuk dat je de gelegenheid krijgt om in te vallen. Geniet er maar van!
    Vriendelijke groeten,

Ester en Marieke

• 01 Maart 2011 - 16:15

Aukje:

Leuk om te lezen Hanneke!

X

• 01 Maart 2011 - 16:45

Tineke:

Hanneke,weer zo`n mooi verhaal en leuk dat je echt die kinderen wat kunt leren.Als je weer naar Waterfront gaat moet je naar het HardRock Cafe gaan,lekker eten en is ook leuk om te zien.Zijn wij ook geweest.Wacht met spanning op je volgende verhaal,geniet er ontzettend van en natuurlijk je mooie fotos.Veel plezier liefs Tineke.

• 01 Maart 2011 - 18:09

Marieke:

Leuk han! Heb je geen zonnesteek opgelopen, want JIJ niet met je kop in de zon? Volgens mij voel je je niet zo lekker:P leuke fotos! vet mooi strand man! Vera (huisgenoot) heeft de fotos ook gezien op de site van jouwn huisgenoot en die zag meteen wie mijn zus was :P "ook zulke bolle wangen" zegt ze! Ik mis je wel een beetje maar het doet me goed dat je zo stralend op elke foto staat (zoals altijd) je hebt het dus naar je zin! :) Dikke kus van je zusje

• 01 Maart 2011 - 18:11

Marieke (ps):

ps. mooie bikini!:D

• 01 Maart 2011 - 18:26

Ineke:

Ik lees het wel; 't is daar één en al feest.
    Liefs.

• 01 Maart 2011 - 19:01

Anne En Remon:

He meid,
    Wat knap van jullie dat jullie zo invallen en wat moesten improviseren, maar ik weet dat je dat kan ;)
    Mooie foto's hoor, het lijkt idd of jullie alleen maar vakantie hebben, haha maar stage zal ook wel vermoeiend zijn dus heb je die dagen om te relaxen vast ook nodig! Pp en mm zijn nu naar sauerland en Marick komt hier vrijdag eten, Rem is vandaag begonnen op nieuwe werk, hij is helemaal in zijn sas haha met zijn eigen overallen en eigen gereedschapskist..hij is net druk geweest met zijn huiswerk wat hij nog best lastig vindt!
    Je moet idd naar het Hard Rock cafe gaan en neem dan (als het niet zo duur is) voor Remon een shirtje mee want hij spaart die van elk land haha ;) Heb je wie is de mol herhaling nog gezien?? Nou....Anna is er uit :(:(

Nou doeeeeeeg een dikke zoen van ons!!!!

• 01 Maart 2011 - 19:14

Marleen Caspers:

He Han,
    Wat een gave foto's!!!! echt super mooi land lijkt het me! Haha.... zieke leerkrachten.. het lijkt of het overal hetzelfde is! Maar gelukkig weten wij daar mee om te gaan;) xxx marleen

• 01 Maart 2011 - 20:05

Mariska:

Super om weer wat van je te horen. Wat een ervaring om zo al voor de klas te moeten. En weer van die prachtige foto's van alles wat jullie daar zien. Echt vakantie lijkt het wel! Nou, gelukkig is het hier ook bijna vakantie, de eerste 9 weken zitten erop. Bedankt nog voor je kaart, ook namens de kinderen. Tot horens, kun je me ook even laten weten of ik je kan mailen en of je al kan skypen?

• 02 Maart 2011 - 08:28

R.H.van Dalen:

Lieve groeten van
    Opa en Oma van Dalen

• 02 Maart 2011 - 08:58

Hester:

Dat lijkt wel de bikini van Marinne of heb ik dat verkeerd gezien ;)
    Zoals je zusje ook al zegt, je ziet er stralend uit! Fijn om te zien!
    Dikke knuffel

• 02 Maart 2011 - 10:13

Margot Van Den Berg:

Hallo Hanneke,
    Ik ben de toonkunstvriendin van jouw moeder. Wat spannend dat je zo'n geweldige stage loopt daar in het verre Zuid Afrika. Als ik je verslag lees, denk ik dat je het geweldig naar de zin hebt en geniet van alle nieuwe dingen en het prachtige weer. Heel veel succes nog daar.
    Margot

• 02 Maart 2011 - 14:24

Els :

Wat is het toch mooi weer daar ,ik wou dat het bij ons ook zo ver was , dat we heerlijk weer buiten kunnen zijn.
    Geniet ervan , groetjes

• 02 Maart 2011 - 18:28

Marcel:

De een zit in Kaapstad de ander in.....Franeker, met de kids bij Pake en Beppe. Ook da's tof en wat jij doet zeker!
    Groet Marcel

• 02 Maart 2011 - 19:36

Corine:

Dagje school, stranddag, cruisen, shoppen, dagje school...Is er nog een bedje vrij voor mij??????
    Zoals iedereen al zegt, je straalt echt op de foto's, heerlijk om te zien!!
    Blauwe lucht, blauw water..nou..hier is het wel anders..weer tijd om te krabben!! BAH..
    Stuur maar beetje zon en vooral warmte deze kant op!!
    Tot je volgende verslag(je)!!

Liefs Corine

• 03 Maart 2011 - 12:24

Opa En Oma V D Kolk:

hoy Hanneke
    Ha-Ha eindelijk eens een dag gewerkt leuk te lezen hoe jullie de schooldag
    hebben ingevuld,we zouden anders maar
    gaan denken dat het alleen vacantie houden is, we hoeven niet te schrijven
    geniet van deze stage dat doen jullie volop merken wij tussen de regels door
    groeten uit Hoogland

• 04 Maart 2011 - 16:56

Annique:

Meid,

Wat een genieten zeg.. & een super omgeving! Erg fijn dat je het zo na je zin hebt! Doet me goed!

Ik blijf je volgen.

Knuffel en veel liefs!

• 05 Maart 2011 - 18:01

Pp:

Nou, nou... hard werken, hoor! :)
    Wij hebben in het Sauerland gewandeld en Joke heeft... overal spierpijn! :( Die les 'zo maar' geven? Dat kun je wel. Heb je ze ook nog een mooi bijbelverhaal verteld?! (dat vraag IK natuurlijk...) Tip!
    Trouwens die picknick lijkt me idd gaaf! Wat was het voor muziek? Echte Afrikaanse ritmes?! Wauw! Robbeneiland doen we zeker!