Samen op tour! (deel 2) - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Hanneke Dalen - WaarBenJij.nu Samen op tour! (deel 2) - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Hanneke Dalen - WaarBenJij.nu

Samen op tour! (deel 2)

Door: Hanneke

Blijf op de hoogte en volg Hanneke

03 April 2011 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Wat hebben we al veel beleefd en gezien! Hier een aantal hoogtepunten van onze reis door Zuid-Afrika:

Donderdag 31-3
We zijn aangekomen in het olifantenpark in de plaats Knysna. In dit National park leven 12 olifanten die verzorgd worden door een heel aantal medewerkers. De olifanten leven hier in een prachtig gebied. Toen wij dit zagen wisten we meteen dat we hier wel wat langer wilde blijven dan een dag. Dus hadden we een nacht geboekt in een supermooie lodge waar je heel dicht bij de olifanten bent! Echt een fantastisch mooi plekje... In de middag hebben we de olifanten al wat fruit gevoerd, samen met een gids die ons wat dingen vertelde over deze prachtige beesten. Tegen de avond zagen we de olifanten vanuit onze lodge binnen komen in hun nachtverblijf: 12 grote hokken met veel bamboe en ander voedsel. We gingen er samen op een bankje bij zitten en genoten van het uitzicht!! :) Dit maak je immers niet elke dag mee!

Vrijdag 1-4
Om 6.00 ging de wekker. We gingen namelijk een olifanten rit maken! En dan niet er naast lopen, maar erOP! Lars koos (natuurlijk) de grootste olifant. Zijn naam was Harrie en echt een wilde haha... Hanneke koos Sandy, de leidster van de hele kudde! Nou dat past wel bij haar. haha nee hoor geintje :P We hadden geluk want er was helemaal niemand in het park behalve wij. Dus samen met ongeveer 10 gidsen gingen we een tocht maken. Jaja... 10 gidsen is echt wel nodig voor 12 olifanten, want het blijven natuurlijk gevaarlijke dieren. Ook al zien ze er altijd heel rustig uit. Het werd een geweldige tocht en uiteindelijk kwamen we bij een groot veld waar we de olifanten loslieten en ze lekker gingen eten.
We trokken verder naar Addo. Onze eindbestemming.

Zaterdag 2-4
Deze dag zijn we in Summerville aangekomen. Dit ligt dichtbij Addo Elephant national park. We hadden een heel leuk houten hutje geboekt waar we die nacht zouden overnachten. Een prachtig plekje! Aan de rivier. We hebben 's middags het olifanten park bezocht en hebben niet alleen olifanten gezien, maar ook zebra's, struisvogels, aardvarkens, gnoes, buffels, springbokken, schildpadden en 1 neushoorn. Het was echt een hele belevenis om op zoek te gaan naar dieren vanuit onze eigen auto! Je mocht namelijk zelfstandig door het park rijden, maar ten ALLE tijden IN je auto blijven... Want er zijn ook leeuwen en luipaarden in het park. Helaas hebben we die niet gezien. Maar we hebben het wel geweten zeg, dat we in de auto moesten blijven.. Want op een gegeven moment stonden er 4 olifanten voor ons op de weg! We konden er gewoon niet meer langs! Nou dat was echt wel schrikken, want dit zijn natuurlijk geen olifanten waar je op kunt rijden zoals in Knysna de vorige dag. En ook geen olifanten die je in Burgers Zoo kunt zien. Het zijn wilde olifanten en dus zeer gevaarlijk. Nou, we deden dan maar ook wat je moet doen als dit zou gebeuren: rustig blijven en je auto stil laten staan. En dan maar wachten...... De olifanten kwamen steeds dichterbij. Het was een prachtig gezicht, dat wel, want ze hadden ook een kleintje bij zich. Super schattig! En die wilden ze natuurlijk beschermen... Uiteindelijk liepen ze heel langzaam naast onze auto weg. Dus gelukkig konden we toen weer rustig adem halen... Wat een spannende minuten waren dat!! We hebben we ook nog een filmpje van gemaakt, maar die is te groot om op de site te zetten. Maar die zal ik jullie zeker nog wel laten zien :)

Zondag 3-4
Vandaag zijn we naar Stormsriver gereden, weer richting Cape Town. Dit ligt in Tsitsikamma national park. Een heel groen gebied waar het vaak regent. We hebben hier een Canopy tour gedaan. Dat is met zo'n kabelbaan over een ravijn heen!! Echt super gaaf was dat!! De langste was 94 meter over het water. Nou, dat was wel even spannend!
Ook hebben we deze dag een grote hangbrug bezocht en een hele grote boom. Weer een hele mooie dag!
Morgen naar Mosselbay....!

We gaan zo slapen in een tent! Echt back to basic haha. We houden jullie op de hoogte!

Veel liefs van ons,

Lars en Hanneke.

• 03 April 2011 - 19:48

He Han En Lars:

Wat super om weer een bericht van jullie te lezen, wat een gave avonturen allemaal! Echt super leuk te lezen nu ik hier achter mn suffe computer op mn werk zit haha..
    Wat gaaf die wilde dieren en wat spannend om in een tent te slapen, hoor je 's nachts "krrr krr"of Graaaauw" haha..
    Heel, heel heel veel pls nog!! Ik ben zo benieuwd naar de fotos en filmpjes!
    Ik dacht vanmorgen, he wel fijn als Hanneke weer thuis is want dan kunnen we samen ff keer make-up uitzoeken voor juni ;) Nou doeeeeeeg dikke kus ook van Remon! xxx Anne

• 03 April 2011 - 20:40

Pp:

Buffels!! Hoera! :-)

• 03 April 2011 - 20:52

Tineke:

Lieve Han en Lars
    Wat een belevenissen,ben echt jaloers op jullie,geniet ervan ben 1 keer in Zuid Afrika geweest en nog steeds verliefd op het mooie land.Geniet samen nog van het mooie Afrika Theo en Tineke.

• 03 April 2011 - 20:59

Marieke Jullie Zusje:

Wat leuk hannie en larsie! volgens mij hebben jullie steeds de mooie plekjes:D echt super fijn om te horen! Als jullie nou even een mooie foto van een zebra schieten dan kan ik die ophangen op mijn kamer, past bij mijn zebra interieur!:P ben benieuwd naar de fotos! binnekort skypen?xxx

• 04 April 2011 - 08:36

Marianke:

hey jullie beide!

wat een belevenissen allemaal..
    op olifanten rijden, veel wilde dieren..dingen die je hier in de dierentuin alleen maar ziet. zooo vet!!!
    echt goed dat jullie elke dag iets nieuws plannen..je meot het er toch van nemen daar! oja heb net men verjaardag gepland maar das een dag voor je terug komt!! hahah..plannen we daarna nog wel n x met zen 4tjes..kunnen we meteen flink bijkletsen..vooral jij;)!!
    geniet nog fftjes met zen tweetjes! dikke kus mar (en robje uiteraard!)

• 04 April 2011 - 08:40

Remon En Anne:

He luitjes, nog ff reactie op de foto's wat een leuke foto's zeg!! Lars kon je de struisvogel in bedwing houden Hahahaha..
    xxx ons

• 04 April 2011 - 09:14

Ester En Marieke:

Dag Hanneke,

Wat een avonturen zeg! Rijden op een olifant....poe, daar kunnen wij alleen maar van dromen. We zien graag de foto's verwerkt in je werk!
    Vriendelijke groeten,

Ester en Marieke

• 04 April 2011 - 09:39

Judith En Mathijs:

Hey jullie twee,

echt super om jullie avonturen te lezen!!Wat een belevenissen!
    Heel veel plezier nog en tot gauw.

Groetjes ons

ps: hier is alles nog rustig ;)

• 04 April 2011 - 11:57

Opa En Oma V D Kolk:

hoy lars en hanneke
    wat een belevenissen maken jullie mee
    echt ge weldig die foto,s geniet maar fijn

groeten opa en oma.

• 04 April 2011 - 14:28

Mama:

Net jullie gemaild en zie nu ook de foto's geplaatst, erg leuk om te zien. Geniet nog maar veel samen deze komende week,kus mama.

• 04 April 2011 - 16:38

Rianne:

Hai Han en Lars,
    Wat leuk zeg, deze verhalen. Jullie genieten wel echt. En die foto's.. wow!! Lars, dat was wel een grote olifant hoor, hihi! Echt leuk, zo met zijn twee... geniet er nog van die laatste dagen!
    Veel liefs van Rianne (en pietje)

• 04 April 2011 - 17:33

Falco En Marieke :

Hoi Lieverds,

Wat heerlijk om jullie mooie verhalen en superfoto's te zien. Wat een natuur en dieren daar, net een vakantiekaart! Nou genietse samen, liefs falco en marieke

• 06 April 2011 - 04:06

Loes/mams:

ha die hanneke en lars
    Ik heb enorm genoten van jullie verhalen en ook al die fotos erbij. Wat hebben jullie veel gezien en meegemaakt. Het is daar volgens mij een vakantie-gebeuren, of zie ik dat niet helder ha ha.
    Geniet er nog maar lekker van, hier is het nu behoorlijk winderig en best koud, maar morgen beter weer.
    Heel veel liefs en de hartelijke groetjes van ons allen/ Loes

• 07 April 2011 - 21:01

Niels & Annique:

Ha toekomstige buurtjes!

Hoe is het daar? Wat een geweldige foto's! Heel erg mooi.

Geniet nog volop van elkaar!

Liefs

• 08 April 2011 - 08:18

Marieke:

Wat een vette fotos alweer! Die zebra foto is idd erg mooi maar die van die olifanten is ook prachtig! jullie worden nog echte natuurfotografen:P
    Ik heb een jurk han! Ik zal je de link sturen op je mail;)
    xxxxxxxxxxx

• 08 April 2011 - 11:18

Christel:

oh gaaf zeg....dat rijden op die olifanten ook echt. Geen bungeejump gemaakt dus? Is echt hoog he?! Heel veel plezier nog!!

• 08 April 2011 - 14:49

Bryan, Nikee, Indy :

Hallo, wat een stoere fotos zeg, hier zaten ze op te wachten !!!!!!!!!!!!
    Bryan zegt, wij hebben hier gelukkig ook mooi weer, en de blaadjes komen aan de bomen.
    Nikee zit nog steeds op tijgers en panters te wachten, maar ja dat zijn ook haar lievelings dieren.
    Wat een lieve baby olifant, nog veel plezier deze alweer laatste dag, de tijd vliegt, lieve groetjes van ons !!!!!!!!!!!!!