CAPE TOWN HERE I AM!! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Hanneke Dalen - WaarBenJij.nu CAPE TOWN HERE I AM!! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Hanneke Dalen - WaarBenJij.nu

CAPE TOWN HERE I AM!!

Door: Hanneke

Blijf op de hoogte en volg Hanneke

10 Februari 2011 | Zuid-Afrika, Kaapstad

He lieve allemaal!

Allereerst: ontzettend leuk en lief al jullie berichtjes! Ik moest alweer meteen janken haha
Ik ben gisterochtend goed aangekomen. De vlucht van Londen naar Kaapstad was echt vreselijk. Ik voelde me steeds zieker. De dag voor vertek begon het. Ik ben toen met mama dinsdagochtend nog naar de dokter geweest. Die heeft me wat medicijnen gegeven tegen de verkoudheid en de pijn aan mijn oren. Met stijgen en dalen zouden ze wel pijn gaan doen... Nou en bedankt he! :S ik had bij de landing echt het gevoel alsof mijn hoofd uit elkaar spatte (oke niet overdrijven hanneke, maar het deed wel heel zeer!). Ik heb bijna niet geslapen en toen ik aan was gekomen werd ik gelukkig meteen opgehaald door Gloria (directrice stageschool) en Marinne (kamergenoot) ze zijn allebei super lief en zagen direct aan me dat ik wel koorts MOEST hebben.... Dus meteen naar onze kamer gebracht in de mooie villa!! Echt een paradijsje hier! Foto's zal ik binnenkort gaan plaatsen :)
Ik heb me meteen gedoucht en toen ben ik mijn bed ingekropen, wat overigens fijn ligt! Wel belangrijk vind ik een goed bed. Ook de douche is prima. Een goede straal en lekker warm. Als je ziek bent is een warme douche natuurlijk wel fijn, maar ik denk dat ik binnenkort ook wel een koude ga nemen, want het is hier 31 graden geweest gister! Nu wat koeler maar wel benauwd. Marinne is echt super leuk. Ze heeft me heel goed verzorgd en een vet vies medicijn voor me gehaald (en bedankt he) Namelijk van die poederzakjes waar een soort citroensmaak aan zit. Het helpt wel gelukkig. Ook de vrouw des huizes kwam even kijken hoe het met me was en de schoonmaaksters Cecilia en Mimie ook. Echt hele lieve vrouwen die de hele tijd 'sweetheart' of sweetie' zeggen. Nu denken jullie misschien: waarom kan hanneke nu dit reisverslag plaatsen als ze ziek is? Nou, ik heb net de temperatuur nog opgemeten en ik had 38.0 maar ik wilde jullie zo graag even laten weten hoe het is enzo (nog niet zo goed dus haha) en daarom ben ik met Marinne naar het iternetcafe gegaan. Ik ga nog proberen om een dongel te kopen ergens, zodat ik ook gewoon op mijn eigen laptop internet heb... Maar dit kun je waarschijnlijk alleen in het centrum van Kaapstad krijgen, dus de komende dagen nog maar even hier naar toe! Een simkaart hoop ik deze week nog te regelen. Internetcafe is trouwens echt niet duur. Je betaalt hier 1.50 voor 5 kwartier!
Zondag gaan we met een pick up naar Cape Point. Ik weet niet precies wat het is maar het schijnt er mooi te zijn. We (Marinne, Jantien, Melissa en ik) worden opgehaald door vader en zoon (weet de namen niet). De meiden kennen hen van de braai. Dat is een bbq die hier elke woensdagavond wordt gehouden voor de politiemannen uit het dorp. Gemiddelde leeftijd is 50+ haha wel lachen! Maar ik ben gister dus nog niet geweest :( We worden 's morgens vroeg opgehaald en mogen dan lekker achterin de laadbak zitten. Stoer he!
Nou ik ga er een eind aan breien. Ik houd jullie op de hoogte!
Dikke kus,
Hanneke.

• 10 Februari 2011 - 13:50

Marieke:

Leuk hannie! Fijn dat het wat beter gaat! En nu weet je zeker dat de terugreis hopelijk beter verloopt dan de heenreis!:P

• 10 Februari 2011 - 13:55

PP:

Hoi Hanneke,
    Fijn om te horen, dat het je weer wat beter gaat. Wij... nou ja mama, heeft twee nachten wakker gelegen... Kan ze nu weer rustig slapen!
    Doei
    pp

• 10 Februari 2011 - 14:04

Mama:

Fijn om wat van je te horen,
    Ik vond het echt vreselijk om je zo belabberd weg te zien gaan, fijn dat Gloria en Marinne ( en de anderen) zo zorgzaam voor je zijn,kijk wel uit zondag, pet op je hoofd, en goed drinken!!!
    Bruin worden kun je nog 3 mnd....
    Doe Gloria de hartelijke groeten en bedank haar voor haar mail die ze zo snel stuurde.
    Geniet ervan, kus mama.

• 10 Februari 2011 - 14:09

Christel:

hey leuk om je verslagje te lezen, balen dat je ziek bent.... maar je hebt nog genoeg tijd over om te genieten. Cape Point is het meest zuidelijke punt van west Zuid-Afrika, volg je me nog. Maar dat is dus ook het punt waar de twee oceanen (Indisch en Atlantisch) bij elkaar komen, verder wel mooie natuur. Kijk uit met de bavianen....!
    groetjes

• 10 Februari 2011 - 14:37

Gabriela:

Heej hanneke,

wat balen van het begin, maar fijn dat het al iets beter gaat. Dat komt vast goed. Oooooh ik word nu al jaloers! Cape Point is echt super mooi! Kun je wel een hele dag over doen! Heel veel plezier daar! (is ook cape of good hope btw, jeweetwel waar ze vroeg voorraad kregen voor het schip).
    Beterschap!

• 10 Februari 2011 - 14:43

Rianne:

Lieve Hanneke,

Wat een verschrikking om met zo'n rotgevoel weg te gaan. Ook vervelend voor je ouders om je zo te zien vertrekken, natuurlijk. Fijn adt het nuw eer beter gaat. Wel gek hoor, mijn twee beste vriendinnen echt een mega-eind van me af!! Ik hoop dat je kunt genieten van alles daar! Ik houd je waarbenjij.nu en de foto's goed in de gaten!!

Dikke kus Rianne

• 10 Februari 2011 - 14:54

Anne:

He lief zusje,

Super om je berichtje te lezen, sneu voor je dat je je nog belabberd voelt. Laa je ff lekker verwennen en dan kan je er volgende week tegen aan ;) En idd luister wat mama zegt; GOED DRINKEN EN INSMEREN (bruin worden kan nog idd!!!!)

Hier ook alles goed, heb hele week vrij en remon morgen nog laatste dag werken..verder geen bijz. ;)

Koop maar snel een dongel...Bye Bye Dikke Zoen xxx

• 10 Februari 2011 - 14:57

Tineke:

Hoi Hanneke
    Fijn dat het nu een beetje beter met je gaat.Heb alles al van mama gehoord.Hoop dat je nu alleen maar genieten kunt van het mooie ZA.En zondag ,ik zie me daar nog lopen,prachtig Han.Geniet ervan.Hoop snel je fotos te zien en dan weer jaloers op je te zijn want o wat een mooi land is ZA.Heel veel liefs Tineke.Ook natuurljik de groeten van Theo

• 10 Februari 2011 - 15:44

Opa En Om Van Dalen:

Wat geweldig dat je goed aangekomen bent. Wij wensen je heel veel sterkte en voldoening.
    Opa en Oma van D.

• 10 Februari 2011 - 16:14

Annique:

Hoi lieve Han,

Gelukkig is de reis goed gegaan en ben je goed aangekomen. Alleen een stuk minder dat je je avontuur zo ziekig bent begonnen! Maar je knapt vast snel op, van al die indrukken in het mooie Zuid-Afrika en de lieve mensen om je heen! Fijn zeg..

Ik was al vol spanning aan het wachten op je eerste verhaal!

Wordt snel beter & geniet van al het moois daar! Ik wacht vol spanning op een nieuw verhaal en ben enorm benieuwd na je foto's!

Liefs / kuskus!

• 10 Februari 2011 - 16:19

Janneke Van Walsum:

Hoi Hanneke
    Ook vanuit Alblasserdam word je gevolgd, zoals je ziet. Hopelijk knap je snel weer op. Ik had van je (terecht) bezorgde mama al begrepen dat je erg beroerd wegging. We wensen jou een heel fijne tijd in het verre Zuid-Afrika! Geniet ervan. Groetjes (ook van Hans)!

• 10 Februari 2011 - 17:27

Falco En Marieke:

Hoi lieve hannibal,

ohh wat vervelend ziek vertrekken en in een vliegtuig te zitten! Nou ga maar fijn genieten van 31 graden, hier regent het!!!! En heel veel succes natuurlijk, kijk uit naar nog meer spannende verhalen. Wij houden Lars wel een beetje in de gaten, liefs Fons en Marietje

• 10 Februari 2011 - 18:27

Mariëlle:

Hee Han!

Me moeder kreeg een mailtje van jouw moeder met daarin dit waarbenjij.nu adres. Wat leuk dat je stage loopt in Kaapstad! Echt iets voor jou! Maar nu ook nog ziek:(? Das niet zo fijn, medicijnen in andere landen zijn vaak erg vies:P hehe! Hopen dat je snel weer opknapt en ik ben benieuwd naar je verhalen! En hoe de kindertjes juf Hanneke vinden:D

Liefs Mariëlle

• 10 Februari 2011 - 19:09

Hester:

Snel beter worden meid! De zon zal je vast goed doen!
    Geniet ervan zondag!

Knuffel

• 10 Februari 2011 - 19:32

Aukje:

Leuk om te lezen Hanneke!

Beterschap, en tot het volgende verslag :P

x Aukje

• 10 Februari 2011 - 19:52

Mariska Lammers:

Ha die Hanneke,
    Goh wat vervelend dat je niet lekker was voor en tijdens de reis. Dan kan het lang duren. Fijn dat alles goed is gegaan, je bent daar goed opgevangen lees ik.
    Wat een heerlijke temperatuur daar, geniet er maar van.
    Knap snel weer op en tot horens.
    Groetjes.......... mariska

• 10 Februari 2011 - 20:13

Corine:

Hi Hanneke! Wat fijn dat je goed aan gekomen bent, maar vervelend dat je je zo voelt.. Gelukkig heb je lieve mensen om je heen, die goed voor je zorgen! Beterschap en ook niet vergeten te genieten he...! Bruiner worden dan ons doe je toch wel...

Dikke kus,
    xx

• 10 Februari 2011 - 20:46

Sanne & Quincy:

Wat vervelend dat je ziek bent, hopelijk gaat het snel beter! Echt niet fijn om zo te vertrekken een aan te komen..gelukkig zijn ze allemaal wel heel lief! Voor de rest klinkt het wel super leuk allemaal!
    We komen dinsdag aan en gaan je dan snel een keertje opzoeken! Wij hebben er zin in!!!!
    Xxx

• 10 Februari 2011 - 21:15

Marianke:

lieve hannie! snel beter worden!! geniet van alle ervaringen meid..schrijf ze allemaal op..het worden er teveel om op te noemen!
    liefs

• 10 Februari 2011 - 22:47

Ubelien:

hey Han,
    wat vervelend dat het begin zo ziekjes begon maar zorg goed voor jezelf en je zult genieten! En wij van jouw verhalen!
    en wat een fijne vriendinnen heb je daar! Super!
    tot het volgende verslag!
    gauw beter worden!

groetjes Ubelien

• 11 Februari 2011 - 00:35

Harmen:

Hoi! Ff beter worden en dan lekker genieten! Groeten uit Utrecht.

• 11 Februari 2011 - 07:35

Magali:

Hoi lieve Hanneke,
    Wat een reis!!! maar gelukkig werd je super goed ontvangen,heel belangrijk dat op zoveel afstand lieve mensen om je heen hebt.
    Meid wat een geluk heb jij!! ik zie die smiley van je op de foto(zon,villa,bed etc)wat nog meer,geniet ervan.
    Ik zal binnenkort de filmpjes proberen te sturen,lukt me nog steeds niet(grrrrrrr).
    De groeten van de jazz meiden en we denken aan je.
    Veel liefs!!

• 11 Februari 2011 - 09:27

Ineke:

Tja, Hanneke, hoewel ik met je te doen heb, moet ik toch wel erg lachen om je verhaal. Over drama gesproken........Super leuk, dat je zo fijn bent opgevangen en er zo goed voor je wordt gezorgd. Ik hoop, dat je van de partij kunt zijn om naar Cape Point te gaan. Hier is het somber en druilerig. liefs

• 11 Februari 2011 - 13:41

Els :

Heey Hanneke.
    Wat fijn dat je nu in ZA bent , gauw beter worden en genieten .
    Fijne dag zondag!
    Groetjes van je a.s. tante

• 11 Februari 2011 - 18:39

hanneke
    Wat moooooooooooooi :D
    ECht leuk!
    Ja wij gaan wel vaker naar kaapstad kan ik je nu al zeggen!
    het is maar 1 uur rijden.
    Als je mij nou even sms stuurt dan kan ik keer bellen als we die kant op gaan ;)

liefs xxx

• 12 Februari 2011 - 19:13

Erika:

He Hanneke,
    Wat woon je mooi zeg. Balen dat je je reis ziek moest beginnen, maar ik begreep dat je al weer beter bent. Ik houd je verhalen in de gaten, heel veel plezier daar en geniet! Dat doen wij hier ook ;)
    Liefs,
    Erika

• 12 Maart 2011 - 15:57

Nadine:

Hey Hanneke, nog bedankt voor je kaartje :) Hoe is het daar?

xx Nadine